Over springen gesproken …

Dit praatje op mijn blog komt veel eerder online dan ik zelf in eerste instantie had gedacht. Gelukkig wil ik dit praatje maar al te graag graag met jullie delen. Simpelweg omdat ik nu weet wat ik ga doen!

Na een paar fijne gesprekken afgelopen week was de keuze ineens niet meer zo moeilijk. Wikken en wegen laat je na verloop van tijd namelijk in steeds grotere cirkels denken. Op zich niets mis mee; totdat je het punt bereikt dat het je letterlijk begint te duizelen. Hetzelfde punt waarop je weet dat de knoop moet worden doorgehakt, voordat je de draad opnieuw dreigt kwijt te raken.

Daarom begint deze eeuwige controlfreak en slechtste loslatende meid op deze aarde komende september met de studie Nederlandse Taal en Cultuur! Aan de Universiteit van Amsterdam welteverstaan. YES. Best spannend maar hé!  De eerste sprong is gemaakt en die voelt al zo goed!

Als er iets is wat ik de afgelopen maanden – finally! – heb leren inzien, is het namelijk wel dat je niet altijd een plan nodig hebt om verder te komen in dit mooie mensenleven. Soms is adem, vertrouwen en een portie lef al meer dan genoeg. Net als het nemen van je gevoel als leidraad in plaats van een hoofd vol verwachtingen, kritiek en (te) hoge eisen.

Wat misschien wel het mooiste is aan een nieuw hoofdstuk beginnen met nog onbekend einde? Juist: je verhaal kan letterlijk nog alle kanten op. Immers valt er voor mij op dit gebied nog een heleboel te ontdekken en mooier nog ook te schrijven! Is de spanningsboog voor het eerst in mijn leven ook nog voor mij onbekend en onvoorspelbaar. En laat dat nou zo fijn zijn! Zorgen over morgen? Komen morgen wel. Of juist niet. 😉

Ik heb er in ieder geval zin in!

Heb jij ook wel eens een sprong in het diepe gewaagd?

Liefs,

Soof

 

 

 

One Reply to “Over springen gesproken …”

  1. Lieve Sofia,
    Heerlijk zo’n opgewekte blog van jou te lezen met dit goede bericht. Volgens mij heb ik het al eens ooit tegen jouw moeder geopperd of dit niet een goede keuze voor jou zou zijn. Als ik iets ergens las van jou was ik onder de indruk van jouw omgaan met de taal. Nu weet ik heus wel dat dat alleen niet voldoende is voor deze studie, eigenlijk weet ik er te weinig van wat de studie precies inhoud, maar jouw gevoel en volgens mij, liefde voor taal zal toch een vereiste zijn. In Amsterdam studeren is, denk ik, extra leuk? Voor nu een fijne vakantie zonder verder gepieker en voor straks wens ik je heel veel succes. Liefs, wil dercksen.

Leave a Reply

CommentLuv badge