Mijn nominatie voor de Liebster Award

Anderhalve week geleden werd ik totaal onverwachts genomineerd voor de Liebster Award door lieve vriendin Maaike. Maaike ken ik van mijn studie in Amsterdam en zij blogt wekelijks op Colours ‘n Cooking, of zoals zij het zo mooi kan omschrijven: op haar ‘Eat the rainbow (vegan) foodblog’. Ik verbaas me altijd hoe bizar creatief Maaike is in het bedenken van al haar vegan recepten. Daarnaast is ze ook ontzettend goed in fotograferen en schrijven, waardoor ik altijd nog meer trek krijg in al het kleurrijk eten dat ze maakt. YUM!

Ik moet wel gelijk toegeven dat ik voor deze nominatie nog niet eerder van de Liebster Award had gehoord. Kort door de bocht is de Liebster award een virtuele award die je als blogger doorgeeft aan andere bloggers. Het voornamelijke doel is om (kleinere) blogs die je volgt en die jou inspireren op deze manier in het zonnetje te zetten. Daarnaast krijg je als genomineerde blogger, die de award mag toekennen aan een ander, tegelijkertijd de kans om vragen te stellen aan je nominatiekandidaat. Superleuk, want dat mag ik nu ook doen! Zodoende heeft Maaike de volgende vragen voor mij bedacht, die ik in deze blogpost voor jullie ga beantwoorden.

Ben je trots op jezelf?

Wauw, wat een mooie eerste vraag. Mijn antwoord? Ja, inmiddels wel. Ik geef gelijk toe dat ik dit wel heb moeten leren door de jaren heen. Zoals ik het nu zie, ligt het gevoel van trots zijn namelijk heel dichtbij het begrip zelfliefde.  Zodra ik mijzelf toesta om mild te zijn naar mijzelf en mij volledig in mijn waarde te laten zijn, kan ik namelijk steeds vaker mijn trotse gevoel omarmen. Zodra ik op die manier liefheb, komt trots automatisch wel een keer om de hoek kijken tijdens de grote memorabele, of juist hele kleine gebeurtenissen. Trots geeft mij als het ware extra vleugels als het gaat om  doen van datgene waar ik goed in ben en laat mijn gevoel van dankbaarheid nog een stap groter groeien. En ten slotte is het de trots die de overhand kan nemen, wanneer ik gevoelens van hardheid of teleurstelling bij mijzelf, naar verloop van tijd opnieuw weet te relativeren. Dan loop ik daarna alweer snel rond als een trotse pauw, die heel hard Ja zingt op deze vraag.

Wat zijn je meest en minst favoriete woord(en)?

Woorden waar ik heel blij van word zijn: ‘joie de vivre‘, ‘bibi‘ en ‘ik lief jou‘. Joie de vivre laat mij altijd zingen (which I love) en herinnert mij ook altijd aan het intens blijven genieten van het leven. ‘Bibi’ behoeft iets meer uitleg: het is het woord wat ik samen met mijn ouders en zussen gebruik op momenten dat we elkaar nog even kort gedag willen zeggen. Soms zeggen we het ook als we maar heel even weg gaan, of zo net voor het slapengaan. ‘Ik lief jou’ spreekt meer voor zich en is eigenlijk vaak mijn manier om te zeggen: Ik hou van jou. En dat maakt mij heel gelukkig.

Mijn minst favoriete woord is denk ik het woordje ‘Uh.’ ‘Uh’ is namelijk mijn nummer 1 stopwoord als het gaat om een zin beginnen, of zodra ik niet gelijk weet wat ik verder moet zeggen. Tijdens mijn verpleegkunde opleiding maakte ik voor het vak Sociale Vaardigheden meerdere gespreksopnames, waarna ik na het terugkijken van het filmpje letterlijk mocht transcriberen wat ik had gezegd. Wat bleek? Meer dan 60 keer zei ik ‘Uh’ in een tijdsbestek van 15 minuten. Ai. Wat dat betreft hoop ik dat ik uh, snel van dit uh, stopwoordje af zal komen.

Waar heb je het meeste spijt van?

Oei, wat een lastige vraag. Ik denk dat ik het meeste spijt heb van het negeren van mijn eigen grenzen, zelfs toen het lichamelijk en mentaal gezien al echt heel moeilijk werd voor mij en mijn omgeving. Maar aan de andere kant is spijt op die momenten ook niet geheel op zijn plek. Ik heb er namelijk ook zo ontzettend veel van mogen leren. Zodoende ben ik ook heel dankbaar voor het hebben van spijt. Gek hè?

Wat is je favoriete recept ooit?

100% het recept van mijn opa’s en papa’s nasi. Zo lekker!

Wat is je grootste ambitie?

Op dit moment zijn mijn grootste ambities schrijven, inspireren en blijven groeien op persoonlijk vlak.

Welk boek zou iedereen moeten lezen?

Als het om een kinderboek gaat, zou ik gelijk ‘De geheime tuin’ van Frances H. Burnett aanraden. En andere boeken die ik zeker de moeite waard vind, zijn: ‘De kracht van kwetsbaarheid’ (Brené Brown), ‘Big Magic’ (Elizabeth Gilbert) en ‘Gestameld liedboek’ van Erwin Mortier.

Zou je liever blind of doof willen zijn?

Ik zou liever doof willen zijn dan blind. Ik zou al het moois om naar te kijken namelijk zo ontzettend missen. En ik zou het heel moeilijk vinden om dierbaren dan niet meer geboren te zien worden, te zien groeien of langzaam ouder te zien worden. En ergens denk ik dat ik met gebarentaal beter uit de voeten zal kunnen dan het leren van braille.

In welk decennium zou je willen leven?

Klinkt heel saai, maar ik zou niets liever dan in dit decennium willen leven. Op dit moment ben ik heel blij om dit leven te mogen ervaren en dit pad te bewandelen, nu in dit moment.

Als je een bedrijf zou starten, wat zou dat dan zijn?

Een combinatie van een quiltwinkel en een tearoom/bakkerij. Het lijkt mij heerlijk om tussen de stoffen te kunnen genieten van lekkere thee/koffie en een groot stuk zelfgebakken taart. En ik zou het in de toekomst heel mooi vinden om een bedrijf te starten, gericht op het coachen van anderen. Wie weet wel op het gebied van schrijven, who knows. Zolang het maar persoonlijk blijft, intuïtief, betrokken en inspirerend: dat lijkt mij zo ontzettend gaaf.

Wat is de raarste droom die je ooit hebt gehad?

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk al mijn dromen gelijk vergeet, zodra ik een voet uit mijn bed heb gezet. Een raarste droom zou ik dan ook niet in mijn korter dan kortetermijngeheugen op dit gebied kunnen terughalen. Excusez-moi. Dat wordt verder dromen over deze vraag.

Liefs,

Soof


Aangezien de Liebsteraward een award is die je als genomineerde ook weer doorgeeft, lijkt het mij tof om de volgende blogs te nomineren:

Kirsten van Life of Kirsten.nl.  Kirsten is net als ik naar het Chickstart event gegaan en sindsdien volg ik haar persoonlijke blog graag. Zij schrijft hele mooie persoonlijke artikelen waar ik zeker ook weer inspiratie uit mag halen.

Carlijn van Clossine.nl.  Alhoewel haar site op dit moment in de steigers staat, heb ik Carlijn inmiddels leren kennen als een lieve meid die mij elke keer mag inspireren met haar positiviteit en betrokkkenheid naar anderen toe. Het lijkt mij dan ook superleuk om haar antwoorden op de vragen te lezen, zodra haar blog weer in de lucht is.

Yvette van Yvettemoerdijk.nl. Yvette ken ik inmiddels al langer dan 5 jaar en is een dierbare vriendin van mij. Zij was degene die mij begin 2016 op het idee heeft gebracht om wekelijks te gaan bloggen. En ook al is het al even geleden sinds zij voor het laatst geschreven heeft op haar blog: haar blogs zijn het absoluut waard om te lezen. Aan porties positiviteit, humor en grenzeloos gelukkig zijn absoluut geen gebrek.

Voor jullie heb ik de volgende vragen bedacht:

  • Wat is het liefste compliment dat je ooit gekregen hebt?
  • Wat waardeer je het meeste aan je eigen persoonlijke blog/Youtube kanaal?
  • Waar ben jij ‘s nachts wakker voor te maken?
  • Welk punt op jouw Bucketlist zou jij op dit moment als eerste willen afstrepen?
  • Wat is het mooiste inzicht dat je tot nu toe in 2017 hebt opgedaan?
  • Welke beroemdheid zou jij ooit nog eens willen ontmoeten?
  • In welke (web)winkel slaag jij veruit het meest?
  • Ben jij een koffie- of een theeleut?
  • Welke film zou iedereen gezien moeten hebben?
  • Wat is je favoriete gezegde of spreekwoord?

NB: Voel je vooral niet verplicht, al vind ik het wel heel tof om jullie antwoorden later te mogen lezen.

Leave a Reply

CommentLuv badge