Hai (ku)!

Hai! Soms komt inspiratie ‘s avonds laat binnenvallen voor een nieuwe blogpost: zo ook vannacht. Ik schreef enkele gedachten neer op papier en ben er toen achtergekomen dat de vorm waarin ik de zinnen opschreef, verdacht veel begon te lijken op een Japanse dichtvorm: Haiku. Een dichtvorm die voor veel mensen inmiddels wel bekend voorkomt. Zo lees ik online steeds vaker deze kleine gedichtjes en kom ik ze ook tegen in tijdschriften over creativiteit en mindfulness (I love Flow). In drie regels schrijven, waarbij er in zin één plek is voor 5 lettergrepen, in de tweede zin voor 7 en ten slotte in de derde zin nog eens voor 5. Daar komt een Haiku eigenlijk op neer. Vandaag deel ik graag de Haiku’s die ik tot nu toe heb geschreven. Momenten die niet veel uitleg nodig hebben, maar die wel iets meegeven van een sfeer of indruk (hoop ik).

 

‘Galm’

Laat zingen daar waar

in de leegte mijn echo

eeuwig klinken zal.  

 

‘3-1’

Als twee zielen één

gedachte, vind ik tussen

ons samen: heilig.

 

‘Vervlogen’

Slaak die ene zucht,

het vergulden tijdsbestek;

ben ik verloren. 

 

Liefs,

Soof

Leave a Reply

CommentLuv badge