Mijn doelen voor 2017!

Het is dinsdagmiddag en ik mag vandaag genieten van een dag zonder colleges in Amsterdam. Tijd genoeg dus voor een nieuwe blogpost die ik graag met jullie wil delen. Deze keer gaat het over mijn doelen en voornemens voor 2017 die ik van de week heb opgeschreven. Wow, nog even en dan is mijn Vie en Rose in 2016 alweer vliegensvlug voorbij. De hoogste tijd om dus alvast bij komend jaar stil te gaan staan, vind je ook niet? 😉

Doelen voor het hele jaar

<3 Beter leren luisteren

Voor dit eerste doel werd ik geïnspireerd door de TED Talk van Julian Treasure (2011). Treasure deelt vijf manieren om beter te leren luisteren in een wereld die alleen nog maar luider en luider lijkt te worden. Ook ik weet dat ik in vele situaties nog beter kan leren luisteren naar een ander of naar omgevingsgeluiden. Wat dat betreft hoop ik komende jaar dan ook mijn oren bewuster te spitsen door bewuster te luisteren. De TEDxtalk duurt 7,5 minuut en is zeker het bekijken waard. Je vindt de talk hier.

<3 Mooie momenten vastleggen

Sinds vorig jaar heb ik een hele fijne compactcamera in mijn bezit, maar eigenlijk gebruik ik deze veel te weinig. En dat terwijl ik fotograferen zo leuk vind om te doen! Vandaar dat ik komend jaar nog meer mooie momenten wil vastleggen: hoe groot of klein ze dan ook moge zijn!

<3 Inspireren

2016 is voor mij het ultieme jaar geweest als het ging over inspiratie. Inspiratie door anderen gegeven op allerlei manieren: aan mij. Zo vond ik een overvloed aan inspiratie in gesprekken, in wijze raad, in nieuwe colleges, in blogs, in betrokkenheid en in het enthousiasme en liefde van mooie mensen. Mensen die ik dit jaar ben tegengekomen of er altijd al onvoorwaardelijk zijn geweest voor mij dit jaar. Ik zou dan ook heel graag iets terug willen geven op het gebied van inspiratie. Zelfs als dat slechts een paar woorden op papier zijn, een steun in de rug in een moeilijke tijd om door te kunnen of een liedje dat ik voor iemand kan zingen. Giving back at those I love dearly, daar gaat het mij om. Daar word ik zelf namelijk een nog gelukkiger mens van.

<3 Betekenis geven aan iets GROOTS

Dit doel slaat eigenlijk een beetje terug op het vorige. Ik zou komend jaar iets willen betekenen. Aan wat en op welke manier: ik heb werkelijk nog geen flauw idee. Als het maar iets GROOTS is, iets wat ik nog nooit heb gedaan. Mijn gevoel vertrouwt op het feit dat dit doel vanzelf duidelijk zal worden met de tijd. Voor mij blijft dit doel dan ook nog even één grote verrassing. Wordt vervolgd!

<3 Bloggen 2 à 3 keer per week

YES! Ik ga komend jaar 2 à 3 keer per week een blogpost online plaatsen. Zat ik dit jaar nog rond 1 post per week, volgend jaar hoop ik dat het er minimaal twee zullen zijn. Zo gun ik mijzelf steeds vaker een moment van ontspanning doordeweeks en hoop ik dat ook beter zal gaan schrijven op mijn blog. Bloggen voelt goed en smaakt naar meer: dat is iets waar ik zeker dit jaar wel heb gemerkt!

Doelen per maand

Januari

<3 Talenten ontdekken

Afgelopen april en eind november mocht ik al kennis maken met het Talentenspel. Begin volgend jaar zou ik heel graag het gehele spel spelen bij lieve coach Caroline, om dé talenten die bij mij passen zichtbaar te maken. En ze vervolgens in het nieuwe jaar ook GROOTS in te gaan zetten. Het lijkt me mooi om 2017 met zo’n een kickstart te beginnen. Een goed begin is immers het halve werk! 😉

Februari

<3 Rijbewijs halen

Ik heb dit doel bij februari neergezet, maar het zou ook zomaar kunnen dat het in januari a lukt. Wat dat betreft ben ik afhankelijk van de wachttijden bij het CBR. 😉 Ik hoop mijn praktijkexamen zo snel mogelijk te halen want oh! Die vrijheid die je dan hebt, lijkt mij heerlijk. Dan kan ik ook eindelijk een weekend naar Zeeland rijden, zonder 4 uur onderweg te zijn met het openbaar vervoer. LIFEGOALS for sure.

Maart

<3 Piano leren spelen

Ik ben gek op pianomuziek en ik zou dit jaar dan ook heel graag pianoles willen nemen. Het hoeft niet perfect en ik hoef geen hele symphonien onder de knie te krijgen in één jaar: als ik er maar plezier aan beleef. Rust vinden in het vliegensvlug vingerspel en kunnen meezingen met net geleerde akkoorden lijkt mij super.

April

<3 Mijn verjaardag vieren

Ik roep al een aantal jaar dat ik nu écht mijn verjaardag ga vieren. Wat blijkt: ook dit jaar was het weer een mission impossible. Vandaar deze reminder op de lijst: je bakt komende april voor het eerst in je leven een geweldige taart met 3 lagen en die deel je met alle mensen die je liefhebt en die jou liefhebben. Dat klinkt geweldig toch? En don’t forget: je wordt maar een keer 22 jaar!

<3 Weekend schrijven en vliegeren aan het strand

Stiekem wil ik bovenstaand doel cadeau aan mijzelf doen voor mijn verjaardag. Sinds ik begonnen ben met rijlessen is dit namelijk mijn belangrijkste doel geweest. Het doel wat ik altijd voor ogen gehouden heb, als ik de lessen eigenlijk te eng of te spannend vond. Zelf naar het strand rijden, spullen achterin en een weekend uitwaaien, schrijven en vliegeren. Voor mij een droom die binnenkort uit zal gaan komen.

Mei

<3 Mijn quilt afmaken

In mei leggen alle vogels een ei. Deze geluksvogel hoopt in mei dat zij haar quilt op haar bed kan leggen. Gezien de voortgang in 2016 zou dit een haalbaar doel moeten zijn. 🙂

Juni

<3 Een eigen webshop openen

Dit doel zat eigenlijk al in de pijplijn afgelopen jaar. Zo bestaat mijn webshop pagina op internet eigenlijk al. Wel moet er nog voor voldoende voorraad, foto’s en materiaal gezorgd worden. Voorraad die ik komend jaar achter de schermen hopelijk mag maken, zodat mijn oorspronkelijke idee alsnog werkelijkheid kan gaan worden. See you in June!

Juli

<3 Op vakantie gaan

JAA, ik wil zo graag weer op reis. Zij het samen, of juist voor het eerst alleen op reis. Zij het een stedentrip, een onbekende bestemming of een grand tour door Nederland: ik kan niet wachten om er van te kunnen genieten. En in de tussentijd is het natuurlijk ook heel verleidelijk om weg te dromen bij alle mooie vakantieblogs, goedkope vliegtickets en mogelijke reisbestemmingen.

Augustus

<3 Propedeuse halen

Als het goed is, ben ik komende  augustus klaar met alle eerstejaarsvakken. Hoe mooi zou het dan zijn als ik al die vakken gehaald zou hebben en dan mijn propedeuse Nederlandse Taal en Cultuur mag ophalen. Je begrijpt het al: ik ga ervoor komend jaar (En onthoud ook in mijn achterhoofd dat een propedeuse in twee jaar ook prima is).

September

<3 Een workshop geven of volgen

Dit doel kan plaatsvinden in september, maar net zo goed ook in een andere maand. Ik zou nog een heleboel willen leren en daar lijkt het deelnemen aan een workshop mij een ideale gelegenheid voor. Zij het zang, dans, tekenen, appliqueren, vliegeren, zelfontwikkeling, stempelen of handlettering: het lijkt mij zó tof. Tijd om mij te gaan oriënteren op de leukste workshops. Oh en stiekem lijkt het mij ook gaaf om zelf een workshop te geven. Ik denk nog na over waar die workshop van mij dan over zal gaan. 😉 Tijd genoeg heb ik nog toch?

Oktober

<3 Elke dag een kaartje sturen

Ik houd van post en ik zou dan ook het liefst elke week nieuwe kaartjes kopen of maken om op te sturen. Zodoende kwam ik op het idee om een maand lang elke dag een kaartje te sturen. Gewoon omdat het mij blij maakt en hopelijk een ander ook. Oktober wordt kaartjesmaand dus!

November

<3 Live optreden

Vond ik in 2016 live optreden toch nog wel een GIGA tikkeltje spannend: ik heb het wel gedaan. En ik blijf het iets moois en iets te geks vinden om te doen. Oefening baart ook zeker kunst, dus vandaar dit doel op mijn lijstje. Opdat ik niet mag vergeten hoe leuk ik het vind, zelfs als ik daarvoor nerveus ben of er eigenlijk tegenop zie. In het eind is het het namelijk altijd waard geweest. Echt.

December

<3 Een eind op weg zijn met een boek of bundel schrijven

Ik hoop in 2017 meer te schrijven – zowel op mijn blog als daarnaast. Hoe gaaf zou het zijn als ik na een jaar dan een eind op weg ben met het schrijven van mijn eigen teksten? Alle opties liggen voor mij nog open: fictie, non-fictie of gedichten. Voor mij een weg van 365 dagen om lekker te gaan ontdekken en uit te proberen wat het beste bij mij zou passen. Al met al lijkt mij dat een prima vooruitzicht.


Wat zijn jouw plannen voor 2017? Ik ben heel benieuwd!

Liefs,

Soof

 

 

 

 

 

One Reply to “Mijn doelen voor 2017!”

  1. Wat een mooie plannen Sofia! Als je een leuke bestemming zoekt voor je vakantie, dan weet je ons te vinden, hé!

Leave a Reply

CommentLuv badge